2017 Nieuwsbulletin - Rijschool Editie

Instructiemotoren

Yamaha heeft voor u als instructeur meerdere modellen die perfect aansluiten bij de hoge eisen die u bij aanschaf van een motorfiets stelt. Wat dacht u van de FJR1300-serie, de Tracer 900, de Tracer 700, de XT1200Z Super Ténéré of de nieuwe TMAX-modellen?

Yamaha FJR1300 ABS
Getoonde model is de FJR1300AS ABS (Standaard voorzien van elektronisch verstelbaar veersysteem, LED verlichting vóór en achter, adaptieve bochtverlichting en zijkoffers). De Yamaha FJR1300A is leverbaar in twee kleurstellingen, te weten Matt Silver en Tech Graphite en heeft een adviesverkoopprijs vanaf € 18.999,00 (prijs inclusief BTW/BPM, inclusief kosten rijklaarmaken, inclusief leges tenaamstellen kenteken).

De FJR1300-serie

Yamaha introduceert nieuwe standaard in het Sport Touring segment.

Tijdens de start van het millennium zette Yamaha met de FJR1300 de toon in het zwaardere Sport Touring segment; een motorfiets waarin sportieve prestaties en daadwerkelijke lange afstandscapaciteiten hand in hand gaan.

Gedurende vijftien jaar van constante doorontwikkeling groeide de Yamaha FJR1300 uit tot één van de meest succesvolle modellen in het Sport Touring segment, hetgeen nog eens wordt onderstreept door de getallen: in Europa werden er tot dusver meer dan 60.000 van verkocht.

De Yamaha FJR1300 kent een trouwe schare volgers die zich herkennen in de tijdloze verschijning die bovendien trouw gebleven is aan het originele concept. Daarnaast heeft de nieuwe generatie FJR1300A, dankzij opnieuw verbeterde specificaties, veel nieuwe klanten weten aan te spreken. Met tal van innovatieve toepassingen tilt Yamaha de FJR1300A/AE/AS modellen naar een dynamischer en sportiever niveau op het gebied van rijplezier en comfort bij alle snelheden. Hiertoe hebben de ingenieurs van Yamaha een 6-versnellingsbak ontwikkeld die borg staat voor een verbeterd acceleratievermogen in combinatie met een lager toerental op kruissnelheid in de hoogste versnelling. Het resultaat van die ontwikkeling is een dynamischer rijgedrag met nadruk op het sportieve karakter van deze toermotor in combinatie met hoger comfort en ontspannen rijgedrag.

Ieder model van de FJR1300-serie beschikt over een complete reeks gemakkelijk instelbare comfortfuncties voor de beste ergonomie tijdens elke rit. Als u op zoek bent naar de ideale instructeursmotor die volop comfort biedt tijdens het werk en waarvan zowel motorblok als chassis voortreffelijk presteren, dan bent u bij de FJR1300-serie aan het juiste adres. Het soepel presterende vier cilinder-in-lijn 1.298cc-motorblok, dat standaard voorzien is van een onderhoudsarme cardanasaandrijving, staat garant voor moeiteloos rijplezier. Met het elektrisch verstelbare windscherm, het handmatig verstelbare stuur, het in hoogte verstelbaar zadel, de verstelbare kuipdelen, de verwarmde handgrepen, de comfort verhogende Cruise Control, YAMAHA D-MODE, Traction Control en een brandstoftank van 25 liter, staat de FJR1300-serie klaar om probleemloos oneindige afstanden af te leggen. Comfortabel en tegelijk sportief.

Daarnaast is er de FJR1300AE, standaard voorzien van een volledig verstelbaar en zeer geavanceerd elektronisch veersysteem. Het topmodel in deze serie is de FJR1300AS, standaard voorzien van een semi-automatisch schakelsysteem, schakelen zonder te koppelen, en een volledig verstelbaar elektronisch veersysteem. Het topmodel van de FJR1300-serie is de uiterst complete FJR1300AS Explorer.

Meer informatie over de Yamaha FJR-serie.

XT1200Z Super Ténéré ABS

Bij het ontwerp van de XT1200Z Super Ténéré ABS begon Yamaha met een heldere visie: een intelligente, avontuurlijke motor. Eén van de essentiële uitgangspunten in het ontwerp van de XT1200Z Super Ténéré ABS, is het gecentraliseerde zwaartepunt. Men begon met een krachtige parallel twin zodat de machine compact en smal zou blijven. Het zwaartepunt is laag en centraal gehouden voor een optimale wendbaarheid bij bijvoorbeeld stapvoets rijden en om op hoge snelheid bochten in te kunnen duiken. Het effect hiervan valt u meteen op, onder alle omstandigheden ervaart u de uitmuntende balans en wendbaarheid.

De Yamaha XT1200Z Super Ténéré ABS, leverbaar in diverse uitvoeringen, is meer dan alleen praktisch voor lange werkdagen. Comfort verhogende zaken zoals handvatverwarming, handmatig verstelbaar windscherm, in hoogte verstelbaar zadel, Cruise Control, YAMAHA D-MODE, Traction Control en een volledig verstelbaar geavanceerd elektronisch veersysteem is op diverse modellen van de XT1200ZE-serie standaard. Het topmodel van de XT1200Z-serie is de uiterst complete XT1200ZE Super Ténéré Explorer ABS.

Meer informatie over de Yamaha XT1200Z Super Ténéré ABS.

Yamaha XT1200Z Super Ténéré ABS
De Yamaha XT1200Z Super Ténéré ABS is leverbaar in drie kleurstellingen, te weten Race Blu, Tech Black en Yamaha Blue en heeft een adviesverkoopprijs van € 15.899,00 (prijs inclusief BTW/BPM, inclusief kosten rijklaarmaken, inclusief leges tenaamstellen kenteken).
Yamaha Tracer 900 ABS
De Yamaha Tracer 900 ABS is leverbaar in vier kleurstellingen, te weten Yamaha Blue, Tech Black, Mountain Green en Mistral Grey en heeft een adviesverkoopprijs van € 11.999,00 (prijs inclusief BTW/BPM, inclusief kosten rijklaarmaken, inclusief leges tenaamstellen kenteken).

Yamaha Tracer 900 ABS

De Yamaha Tracer 900 ABS is een veelzijdige sportieve motorfiets die uitermate geschikt is om lange afstanden mee af te leggen en die bedoeld is voor die rijder die een veelzijdige én opwindende motorfiets met extra mogelijkheden zoekt. Net zoals de nieuwe Yamaha MT-09 ABS wordt ook deze allround motorfiets aangedreven door Yamaha’s innovatieve en inmiddels geroemde driecilinder die gebouwd is volgens de “crossplane” filosofie.

Voor meer rijders- en passagierscomfort is de Tracer 900 ABS voorzien van een aerodynamische kuip die de motorfiets een scherp gelijnde en agressieve uitstraling geeft. Het aerodynamische kuipwerk met de twee LED koplampen en het handmatig verstelbare windscherm benadrukt het langeafstandspotentieel van de Tracer 900 ABS. De fraai gestileerde grotere tank, 18 liter inhoud, heeft een smal middengedeelte en uitsparingen voor de knieën die de moderne en strakke vormgeving van deze stijlvolle en potente motorfiets accentueert.

Tevens is de Tracer 900 ABS standaard voorzien van Traction Control, Yamaha D-MODE, een praktische middenbok en een in hoogte verstelbaar zadel. Optioneel zijn voor de Tracer 900 ABS solide zijtassen verkrijgbaar.

Meer informatie over de Yamaha Tracer 900 ABS.

Yamaha Tracer 700 ABS

Een toegankelijke en betaalbare Sport Tourer. De Yamaha Tracer 700 ABS behoort tot de nieuwe generatie compacte en wendbare modellen waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en optimaal rijdersgemak. U kunt nu genieten van flitsend bochtenwerk en sensationele prestaties op een motorfiets die u ook kunt gebruiken om samen met een passagier continenten te doorkruisen.

De tweecilinder van de Tracer 700 ABS werd ontwikkeld op basis van Yamaha’s ‘crossplane’ filosofie. De bijzondere 270 graden krukas, die zorgt voor een ongelijkmatig ontstekingsinterval, creëert een sterk gevoel van acceleratie en een enorme trekkracht, terwijl het grote lineaire koppel zorgt voor uitstekende prestaties.

Met de compacte kuip, het handmatige verstelbare windscherm en de handbescherming, biedt de Tracer 700 ABS een goede bescherming van het bovenlichaam tegen weer en wind, terwijl de getrapte en de solide handgrepen zorgen voor extra comfort. Daarnaast is deze veelzijdige Sport Tourer, mede dankzij de 17 literbrandstoftank, ideaal voor het afleggen van lange afstanden.

Meer informatie over de Yamaha Tracer 700 ABS.

Yamaha Tracer 700 ABS
De Yamaha Tracer 700 ABS is leverbaar in drie kleurstellingen, te weten Radical Red, Tech Black en Yamaha Blue en heeft een adviesverkoopprijs van € 9.799,00 (prijs inclusief BTW/BPM, inclusief kosten rijklaarmaken, inclusief leges tenaamstellen kenteken).
Yamaha TMAX
De nieuwe Yamaha TMAX-modellen, zijn allen standaard voorzien van ABS en leverbaar in vier kleurstellingen, te weten Midnight Black, Matt Silver, Phantom Blue en Liquid Darkness. De TMAX ABS, de TMAX SX ABS en de TMAX DX ABS zijn vanaf april 2017 leverbaar.

Nieuwe Yamaha TMAX-modellen

De Yamaha TMAX staat de laatste tijd hoog op het verlanglijstje van menig rijschoolhouder. De redenen waarom de TMAX in zo’n grote belangstelling staat, zijn alom bekend. Dankzij het innovatieve 530cc-motorblok, de onderhoudsvrije aandrijflijn en het lichtgewicht aluminium frame, is het genieten van het grootst mogelijke koppel. Vanuit een stilstaande situatie baant u zich moeiteloos een weg door de drukke spits.

Het motorblok is, net als bij een motorfiets, zo laag mogelijk in het frame gemonteerd, waardoor een ideaal laag zwaartepunt is gecreëerd. Dit in combinatie met de groot formaat lichtmetalen velgen en een laag onafgeveerd gewicht zorgt voor een geweldige wendbaarheid en stabiliteit bij hogere snelheden. Naast een overzichtelijk instrumentenpaneel en het handmatig in hoogte verstelbare windscherm is de TMAX nu ook uitgerust met een upside-down voorvork, LED verlichting in de koplampen en keyless entry. De TMAX, een icoon op het gebied van scooterdesign, is uiteraard standaard voorzien van een ABS remsysteem.

Meer informatie over de nieuwe Yamaha TMAX-modellen.